Minden kapcsolat folyójában a híd a fontos, nem a partok…

Egy kapcsolatban sokszor előfordul, hogy úgy érezzük, ha mi tennénk meg az első lépést és engednénk a másiknak, akkor elsikkadna az, ami számunkra fontos.
Ennek éppen az ellenkezője igaz: ha hidat építünk a társunk felé (anyánk, apánk, testvérünk, gyermekünk. stb.) akkor a mi álláspontunk összehangolódik és ötvöződik az övével. A fontos az, hogy ne a partért harcoljunk a folyó egyik oldalán, hanem helyette építsünk hidat a társunk felé.
Amint ezt megtettük, mindkét fél úgy fogja érezni, hogy meghallgatták és reagáltak az igényeire. Mindketten elégedettek lesznek, mert az új felállás mindkét fél igazságát figyelembe veszi, és így együttműködés jön létre köztük.

Ez persze mind nagyon szép, de sajnos inkább az okoz nehézséget, hogy eljussunk az elhatározásig. Vajon mi gátolja azt, hogy hidakat akarjuk építeni?
Olykor érdemes megvizsgálni az előttünk járó nemzedékek által emelt alapokat, amelyekre mi is építkeztünk, és a családunk korábbi generációi sorsának alapjait, amelyekben valószínű, hogy akaratlanul is elmerültünk az életünk munkálatai során, anélkül hogy egyszer is megvizsgáltuk volna azokat.
Oly régóta aratunk vetés nélkül, hogy a vetésről szinte már meg is feledkeztünk.
Talán néha ennyi is elég lenne, hogy megvizsgáljuk, mire építkezünk, és ha az nem az életet szolgálja, akkor merjünk más alapokat vetni.

Időpont: Február 15-én 18.00 órától (csütörtök)
H
elye: Nyíregyháza Szabadág-tér 12b. 3em 23ajtó/ kapucsengő 23
Bejelentkezés
Telefonszám.: 06 30/ 9-631-777
Email cím: ildikomagera@gmail.com
Fontos!!
A családfelállítás nem helyettesíti a pszichoterápiát.
A csoportban való részvétel feltétele, hogy a Résztvevő a jelentkezésével egyidejűleg vállalja Magáért a felelősséget és ne szenvedjen pszichés betegségekben.
Szeretettel hívok Mindenkit…
Magera Ildikó