NINCS SEMMI, AMIT NE LEHETNE LEFORDÍTANI ÁLTALÁNOS EMBERI ÉRZÉSEKRE ÉS SZÜKSÉGLETEKRE, amelyek 9432616566_d312ccdd75_khasználata nélkül kapcsolataink ugyan lehetnek, de mély “kapcsolódásaink” nem.

KÉK AJTÓ gyakorló csoport, elsősorban azok számára akik részt vettek a Kék Ajtó kommunikációs kurzuson.

Időpont: November 17-én 18.00 órától (csütörtök)
H
elye: Nyíregyháza Sóstói út 61 sz. (Aktuálház )

Mi zajlik bennem?  Ezt csak én tudhatom.
Mi zajlik benned?    Ezt csak te tudhatod.

  1.   Amikor azt látom, hallom, észlelem, hogy…,
  2.    Akkor azt érzem…,
  3.    Mert nekem fontos lenne…, szükségem lenne…,
  4.    Ezért arra kérlek, hogy…,

Az együttműködő kommunikáció szépsége abban rejlik, hogy tudatosabbá tesz azt illetően, amit hiányként élünk meg és így lehetőség teremtődik arra, hogy ezen változtassunk anélkül, hogy másokat hibáztatnánk. Egyrészt oly módon, hogy megadjuk magunk számára ezeket a dolgokat, vagy kérhetjük azoktól, akkiről úgy gondoljuk, hogy tudnak és akarnak is segíteni. Másrészt ezeknek ismeretében új nézőpontokat vehetünk fel adott helyzetekben, és így vizsgálhatjuk meg a szükségleteinket és az ehhez kapcsolódó érzéseink helyességét, valódiságát.

Vannak helyzetek, amikor mi magunk sem tudjuk pontosan mit érzünk és ,hogy mire lenne szükségünk. A csoportos foglalkozás keretében, gyakorló módon kapunk segitséget azt illetően, hogy ezt minél pontosabban meg tudjuk határozni és ily módon önmagunkra ébredezve, másokat is másképpen láthatunk, ami lehetőséget ad a kapcsolatok jobbítására, épülésére….a szeretetre.

Szeretettel várok mindenkit…
Magera Ildikó