A KAPCSOLATOKRA HATÓ HUSZONEGY LÁTHATATLAN DINAMIKA

Sokunk legnagyobb vágya, hogy szerelmesek legyünk, és boldog párkapcsolatban éljünk. Amiatt azonban, ahogyan a családokban a szeretet kifejeződésre jut, előfordulhat, hogy úgy szeretünk, hogy osztozunk a szüleink és nagyszüleink boldogtalanságában vagy megismételjük az ő mintáikat. Dinamikák, amelyek korlátozzák, azt a képességünket, hogy kielégítő párkapcsolataink legyenek. És feltehetjük magunknak azt a kérdést is, hogy valóban elérhetők vagyunk-e a partnerünk számára.

  1. Nehéz kapcsolatod volt az anyáddal.
    Amit az anyáddal nem zártál le, azt partnereddel valószínűleg megismétled.
  2. Elutasítod, elítéled vagy hibáztatod, az egyik szülődet
    A szülőben elutasított érzelmek, jellemvonások és viselkedésminták valószínűleg tudat alatt tovább élnek benned. A szülővel kapcsolatos panaszaidat kivetítheted a partneredre.
    Olyan partnert is magadhoz vonzhatsz, aki az elutasított szülőéhez hasonló tulajdonságokat testesít meg. Ha valamelyik szülődet elutasítod, valószínűleg küzdelmesek lesznek a párkapcsolataid. Elhagyhatod a partnereidet, vagy ők hagynak el téged. A kapcsolataidat üresnek érezheted, vagy dönthetsz úgy, hogy inkább egyedül maradsz.
    Az azonos nemű szülővel való szoros kapcsolat erősíti ezt a képességünket, hogy elköteleződjünk egy párkapcsolatban.
  1. Azonosulsz az egyik szülőd érzéseivel.
    Ha az egyik szülő negatívan viszonyul a másikhoz, lehet, hogy te is követed ezt a mintát, és ugyanígy viszonyulsz majd a partneredhez. A partner iránti elégedetlenség érzéseit generációkon át hordozhatjuk.
  1. Kora gyermekkorodban szakadást tapasztaltál az anyáddal való kötelékben.
    Ezzel a dinamikával valószínűleg valamilyen szorongást fogsz átélni, amikor egy meghitt kapcsolatban megpróbálsz kötődni a partneredhez.
    A szorongás a kapcsolat erősödésével fokozódhat.
    Mivel nem tudod, hogy a szorongásod a korai kötelék szakadásából ered, hibát kereshetsz a társadban, vagy konfliktusokat kezdeményezhetsz, amelyek lehetővé teszik, hogy kihátrálj a közelségből. Észreveheted azt is, hogy támaszt keresel, túl ragaszkodónak, féltékenynek vagy bizonytalannak érzed magad. De épp ellenkezőleg, függetlennek is tűnhetsz, aki nem kér sokat a kapcsolataiban. Az is lehet, hogy teljes mértékben kerülöd a párkapcsolatokat.
  1. Felelősnek érezted magad az egyik szülőd érzéseiért.
    Ideális esetben a szülők adnak, a gyerekek pedig kapnak. Sok gyereknél azonban, akinek a szülője szomorú, depressziós, aggodalmas vagy bizonytalan, a fókusz gyakran áttolódik a komfortérzet elfogadásától a megteremtésére. Ilyen dinamika esetén a gyereknél másodlagossá válhat, hogy megélje az igényei kielégítését, és zsigeri érzéseit elnyomhatja az az indíttatás, hogy ő gondoskodjon, ahelyett, hogy fogadná a gondoskodást. Lehetséges, hogy ez a gyerek az élete során később túl sokat ad majd a partnerének, amivel túlfeszíti a kapcsolatot. Ám ennek az ellenkezője is történhet. Ha úgy érzi, hogy elborítják vagy megterhelik a partnere igényei, a kapcsolat alakulása során neheztelhetni kezdhet. vagy érzelmileg bezárkózhat. (Mark Wolynn /Örökölt családminták)

Időpont: Április 28- én 17.00 órától – 20.00 óráig 
Helyszín: Park Hotel Sóstó
Bejelentkezés
Telefonszám: 06 30/ 9-631-777
Email cím: ildikomagera@gmail.com
Fontos!!
A családfelállítás nem helyettesíti a pszichoterápiát.
A csoportban való részvétel feltétele, hogy a Résztvevő a jelentkezésével egyidejűleg vállalja önmagáért a felelősséget és ne szenvedjen pszichés betegségekben.
Szeretettel hívok Mindenkit…
Magera Ildikó