Naponta 60-70 ezer gondolatod van. Ebből a napi 60-70 ezer gondolatból 90% ugyanaz a gondolat, mint egy nappal korábban.

Tehát ha hiszed, hogy a gondolataid valami módon kapcsolódnak az életedhez, akkor ugyanazok a gondolatok ugyanazokhoz a választásokhoz vezetnek. Ugyanazok a választások ugyanahhoz a viselkedéshez vezetnek. Ugyanazok a viselkedések ugyanolyan élményeket teremtenek. Ugyanolyan élmények pedig ugyanolyan érzéseket keltenek. Ugyanazok az érzések ugyanolyan gondolatokat ébresztenek. A biológiád, az ideghálózataid, az idegi kémiai anyagok és hormonok, még a genetikai megnyilvánulásod is egyenlő azzal, ahogy gondolkodsz, cselekszel vagy érzel. Ahogy gondolkodsz, cselekszel és érzel adja a személyiségedet. A személyiséged hozza létre a személyes valóságodat.

Ennyi! Ha tehát egy új személyes valóságot akarnál teremteni, egy új életet, akkor el kellene kezdened gondolkodni azon, hogy mikre gondolsz, és változtatni kellene rajta. Tudatában kellene lenned a tudattalan gondolataidnak, és megfigyelni őket. Oda kellene figyelned az automata szokásaidra és viselkedésedre, és módosítani őket. Rá kéne figyelned az érzéseidre, amikkel együtt élsz minden áldott nap, és amik a múltadhoz kapcsolódnak. El kéne döntened, hogy ezeknek az érzéseknek van-e helyük a jövődben. A legtöbb ember a régi személyiségével próbál új személyes valóságot teremteni, de ez nem működik. Szó szerint más emberré kell válnod.